Wednesday, May 12, 2010

Teresa Kok jadi jurucakap PAS di Sibu


Arah tuju PAS sudah semakin keliru dan mengelirukan , bagi menutup keterlanjuran kata Haji Hadi awing yang pernah mengeluarkan kenyataan perkauman, “ Orang Sarawak pakai cawat “ merujuk kemenangan BN di dalam PRK Batang Ai suatu ketika dahulu, PAS kini hanya menghantar delegasi yang diketuai oleh Salehudin Ayub sahaja sebagai wakil tertinggi PAS untuk membantu kempen pilihanraya DAP di Sibu Sarawak.

Pemimpin-pemimpin lain majoritinya merupakan pemimpin dari kelompok Erdorgan yang berkiblatkan kepada Anwar Ibrahim, seperti Khalid Gereja, Mother Mariah dan beberapa orang lagi yang taksub kepada idea liberalisme barat.

Inilah PAS, parti yang sebelum ini selalu mendabik dada ingin melaksanakan hukum hudud dan pelaksanaan islam di Malaysia.
Pandai hipokrit dan berpura-pura untuk meraih sokongan umum, semenjak berdampingan dengan Anwar Atartuk.

Di Sibu Sarawak pimpinan DAP menyatakan kepada penduduk Sibu bahawa PAS ingin melaksanakan negara islam di Malaysia, manakala di akhbar Harakah editorialnya sibuk meyakinkan pembacanya bahawa dengan menyokong DAP akan tertegak negara islam di Malaysia.

Aneh dan menjanggalkan lagi kerana gagal mempromosi PAS kepada orang Sibu, PAS terpaksa mengupah Teresa kokok sebagai model upahan mempromosi PAS, di samping model tak rasmi Khalid geraja dan Mother Dr. Mariah.

Teresa kokok dalam satu kenyataan menyatakan PAS langsung tidak ingin melaksanakan negara islam di Malaysia, dan dia diakui oleh Nizar Jamaludin dengan sekali lagi menyatakan konsep negara islam tidak terkandung didalam perlembagaan parti.

Samaada Nizar, Khalid gereja atau Dr. Mariah kesmua model PAS tersebut tidak diingini oleh kepimpinan PAS Pusat, kerana tidak serasi dengan corak perjuangan.
Cuba-cubalah cari Ketua Muslimat PAS Pusat dan selidiki bagaimana hubungan Dr.Mariah atau Dr. Lolo dengan pimpinan Muslimat PAS sekarang, tentu ada jurang di antara kedua kelompok kumpulan ini.

Malah Dr. Lolo sebelum ini pun pernah menyindir kelompok muslimat PAS atas beberapa isu yang padanya tidak sesuai dengan prinsip yang dipegang.

Manakala di kalangan ahli PAS lain pula mendakwa Nizar Jamaludin, Khalid Gereja dan kumpulannya ini cuba mewujudkan jemaah dalam jemaah di dalam PAS, hingga menyebabkan wujud perbalahan terbuka antara kumpulan yang diwakili Khalid dengan kumpulan yang melawannya didalam PAS.

2 comments:

Anonymous said...

Bodoh macam lembu owner blog ni!!!!
Ku Klux Klan dgn Hitler pun kalah dgn AIDC club ni. Pergi Mampus Ko!!!!

Anonymous said...

aik marah ke kah kah kah....begitulah kalau dah takut ngan bayang2