Tuesday, November 24, 2009

apa yang ditakutkan Anwar dengan Umi Hafilda?


Tahun 1997/1998 Ibu kota Kuala Lumpur dan sebahagian besar bandar-bandar utama di Malaysia di seliputi oleh kabus putih disebabkan asap jerebu. Walaupun punca jerebu itu dikaitkan dengan pembakaran berleluasa di Indonesia dan faktor alam membawa jerebu itu ke Malaysia. Namun kita tidak dapat menafikan segala yang berlaku itu adalah perancangan Allah SWT.

Dalam masa yang sama penduduk Lembah Klang pada masa tersebut juga mengalami kesukaran untuk mendapatkan bekalan air kerana lantaran krisis air yang berlaku.

Disebabkan itu catuan air seringkali terpaksa dilaksanakan bagi mengatasi ganguan bekalan air, dan banyak urusan terganggu kerana ramai warga lembah klang terganggu kehidupan ekoran masalah tersebut.

Semasa itu, Anwar Ibrahim sedang berada dalam tempoh terbaik untuk menjadi bakal Perdana Menteri Malaysia. Selepas mendaki dengan begitu mudah jawatan Timbalan Perdana Menteri Malaysia dengan menyingkirkan Abdul Ghafar Baba. Impiannya hanya selangkah sahaja untuk menduduki kerusi nombor satu negara, lebih-lebih lagi dia pernah dilantik sebagai Pemangku Perdana Menteri sewaktu Mahathir Mohamed bercuti selama dua bulan.

Namun beliau hanya merancang namun Allah lebih berkuasa, isyarat dari alam dengan kehadiran jerebu dan masalah krisis air seolah memberi pentunjuk bahawa alam tidak ingin melihat Anwar berkuasa di bumi bernama Malaysia.

Pada masa tersebut, secara tiba-tiba Anwar yang ketika itu berada di puncak kuasa, dan menguasai semua jentera media dan pasukan keselamatan kerajaan, akhirnya terpaksa kalah dengan seorang wanita bernama Umi Hafilda.

Disebabkan ingin menyelamatkan maruah diri pada peringkat awal pembongkaran, Anwar Ibrahim yang semasa itu merupakan Timbalan Perdana Menteri Malaysia telah cuba mencemarkan imej Umi Hafilda dengan pelbagai tuduhan.

Hingga ia membentuk persepsi umum bahawa Anwar telah difitnah, dan pendokong Anwar menyamakan Umi Hafilda dengan wanita yang cuba menfitnah Nabi Muhamad didalam kisah sirah Nabawiyah. Begitulah taksubnya golongan ini dengan Anwar Ibrahim. Namun akhirnya bukan keaiban Umi Hafilda yang terbuka tetapi kepalsuan kehidupan Anwar yang terpancar.

Hakikatnya kita perlu akui pencipta seolah mempermudahkan segala pendedahan Umi Hafilda, secara logik dan hukum alam sekiranya kerja yang dilakukan oleh Umi merupakan kerja menfitnah, nescaya beliau akan menerima bahananya. Tetapi sebaliknya jika Anwar yang sebenarnya menfitnah Umi Hafilda dan musuh politiknya yang lain nescaya beliau yang akan menerima hukum alam.

Sesuatu yang ajaib mengapa Anwar dengan kehebatan dan kuasa yang ada begitu takut dengan pendedahan Umi Hafilda suatu waktu dahulu. Tentu ada yang sebenarnya cuba disembunyikan, kerana sehingga hari ini kita dapati media yang pro Anwar masih lagi cuba memburuk-burukan Umi Hafilda, semacam ketakutan yang luar biasa.

Umi Hafilda bukanlah orang politik dia hanya gadis biasa, tetapi keberaniannya cukup luar biasa kerana cuba menongkah arus dengan membongkar siapa Anuar Ibrahim sebenarnya. Walaupun dia mengetahui bahawa Mahathir Mohamed begitu menyangi Anwar pada masa tersebut dan dilatih untuk diangkat sebagai Perdana Menteri Malaysia.

Sebagai orang biasa tentu ada terfikir difikiran kita kenapa Umi begitu berani mendedahkan siapa Anwar sebenarnya, dan disokong oleh adik beradiknya dalam satu surat kepada Perdana Menteri.

Azwan Ali didalam blognya ada menyebut “Kami terpisah lebih 9 tahun...For nothing...kerana durjana seorang mahkluk milik Allah Swt...yang sanggup buat apa sahaja..untuk membunuh sebuh keluarga.....nahuzubillah min zalik!!! Kepada seorang makhluk ini...ko tunggu je...balasan perit Allah Swt di akhirat kelak!!! Kerana ko seluruh Melayu dan negara runtuh...” adakah maksud tulisan Azwan itu boleh kita anggap insan itu adalah bernama Anwar Ibrahim? hanya Azwan Ali sahaja yang mengetahui.

Selain itu, Nalakarupan juga seringkali menyatakan hubungan Azmin dan Shamsidar dengan Anwar begitu istimewa dan sukar diperjelaskan kepada umum dalam beberapa kenyataan media.

Apabila Anuar Shaari pada 17 November membuat laporan polis ekoran adanya saham dan asset atas nama Azmin Ali dan Shamsidar yang bernilai jutaan ringgit, seolah mengesahkan apa yang dilakukan oleh Umi Hafilda kira-kira lebih sepuluh tahun lalu ada asasnya yang harus dinilai kembali kepada masyarakat.

Lebih-lebih lagi kita mengetahui Nalakarupan dan Anuar Shaari adalah orang yang berada hampir dengan Anwar Ibrahim. Dan sudah tentu mereka mengetahui banyak cerita-cerita peribadi Anwar Ibrahim sekeluarga. Semoga kita dapat mengimbas kembali selepas ini apa sebennya kisah tahun 1998 yang telah disembunyikan daripada pengethuan umum.