Monday, November 9, 2009

Anwar Atarturk ungkap kata dua kepada ahli PKR

Datuk Seri Anwar Ibrahim malam tadi memberi kata dua kepada pemimpin dan anggotanya — sama ada setia atau keluar daripada parti itu jika tidak mahu mengikut dasar dan keputusan yang ditetapkan oleh Azmin Ali.

Anwar yang juga Ketua Umum Pakatan Rakyat berkata, beliau bersedia untuk menerima kritikan terhadap parti tetapi tidak boleh berkompromi dengan ahli-ahli yang tidak boleh mengikut dasar yang ditetapkan oleh pucuk kepimpinan lebih-lebih lagi yang diarahkan oleh Azmin Ali.


"Semua anggota parti mestilah menyokong agenda perubahan, bekerja untuk saya dan Azmin Ali atau terpaksa disingkirkan daripada parti,” kata beliau. Ini dilihat sebagai pendirian tegas dinyatakan Anwar ekoran perkembangan dalam parti itu sejak beberapa bulan lalu, antaranya kemelut diantara Azmin dan Jefry Kitingan dan perselisihan diantara Azmin dan Zaid Ibrahim.


Anwar yang juga Ketua Pembangkang di Parlimen menyatakan demikian ketika merasmikan Konvensyen PKR Pulau Pinang di sini malam tadi. Dalam ucapannya malam tadi, Anwar menambah, langkah itu diambil kerana ramai pemimpin PKR yang mahu tindakan tegas dikenakan terhadap anggota yang tidak dapat mengikut dasar parti. "Beri komitmen dan kerjasama kepada Azmin Ali atau anda akan diliwat seperti Saiful,” kata beliau lagi.


Sumber dari Reformis

No comments: