Wednesday, April 15, 2009

Hilmi keluar dari persembunyian - mengaku ada skandal dengan Eli


Selepas sekian lama menghilangkan diri, Hilmi pemuda yang dikaitakan dengan exco kerajaan negeri Selangor dikatakan tiba-tiba muncul dan menghubungi seorang penulis politik yang dikenalinya di Taman Melewar (kemungkinan di Markaz PAS). Ahli PKR Ampang ini dikatakan telah mengaku kepada penulis tersebut bahawa dia memang mempunyai skandal dengan Elizabeth Wong.


Hilmi juga menjelaskan tindakkan dia melarikan diri ke Indonesia adalah kerana ingin menyelamatkan imej Parti dan nama baik Elizabeth sendiri. Kerana bimbang terpaksa menceritakan perkara sebenar. Sambil menolak gambar tersebut dirakam oleh beliau, beliau mengaku gambar-gambar tersebut ada terdapat dalam telefon bimbitnya yang hilang.


Munurut Hilmi yang mendakwa dirinya berada di Indonesia sekarang ini, hubungan beliau dengan Elizabeth juga telah berakhir pada bulan Febuari yang lalu, Hilmi juga memaklumkan bahawa kejadian telefonnya hilang juga telah dimaklumkan kepada pemimpin keadilan.


Di sini timbul persoalan jika benar pemanggil itu adalah Hilmi, timbul beberapa persoalan kenapa Hilmi takut sangat dengan pendedahannya akan menyebabkan imej parti PKR akan teruk. Kalau benar begitu maknanya tentu ada benda lain yang lebih teruk lagi dalam PKR yang cuba disembunyikan oleh Anwar Ibrahim dan Azizah.


Persoalan lain yang timbgul ialah jika gambar tersebut bukan diambil oleh dirinya, mengapa Hilmi mengakui gambar tersebut ada didalam telefonnya. Adakah ini membawa maksud tabiat mengambil dan menyebarkan gambar wanita berbogel dalam PKR merupakan perkara biasa dan diretui oleh pimpinan parti?


Memandangkan Hilmi pernah menjadi Pembantu kepada ahli Parlimen PKR, adakah ini contoh imej ahli PKR lain dalam PKR. Sekiranya begitu dakwaan yang mengatakan PKR memang terbuka dan Liberal ada kewajarannya, kerana mereka boleh berskandal tanpa ikatan dan juga mewujudkan hubungan antara muslim dan bukan muslim hingga ke bilik tidur.


Mungkin kenyataan Hilmi ini sudah tidak menjadi kejutan kepada ahli PKR kerana tradisi mereka memang begitu, ditambah lagi dengan adanyan sokongan dari Ulama yang Pro Husam yang seolah-olah menyokong tindakan Elizabeth mengadakan hubungan dengan sesiapa, memandangkan dia berbogel dalam rumah rumah dia.


Sekiranya begitu apalah sangat dengan dosa membuka aurat rambut jika berbogel dan berskandal antara lelaki beragama islam dengan bukan muhrim dari bukan islam telah diterima oleh puak Husam Musa dalam PAS.

No comments: